Kiskunhalas

Hideg május a Tabánban

Szokatlanul hideg volt ezúttal a május vége, június eleje. Kizöldült a kinti világ, virágba borultak a fák, alacsonyan szállnak a sötét felhők, miközben a nyári Nap egyre erősebben tűz. Kiváló viszonyok a fényképezéshez.

A halasi Tabán utcaszerkezetében, építészetében, népi összetételében archaikus világa jó  fotótéma, lássuk mit tud az új telefon.

A Tabánban kesze-kusza utcáiban még mindig a fák az urak.

Fény és árnyék.

Az ilyen sötét fellegek nedvességtartalma egykoron a domb alján valaha elterült, de már kiszáradt Nagy-Tavat, Halas-tavat öntözte.

Ezen a helyen, ami valaha a város vége volt, és palló vezetett át a tavon túli részre nyugati irányban, mindig is kocsma állt.

„Szegregált városrészeknek” nevezik a Tabánt, vajon miért? Vagy nem merik kiírni a cigány szót? A Tabán természetesen nem szegregált, jól is néznénk ki.

Lassú elvirágzás.

Ezek az utcák 300 éve is így haladtak. A mostani fák ősei is itt élhettek. Az építőanyag megváltozott.

Összebújnak a fák az út felett.

Az alsó szféra az emberé, a felső a természeté.

Csillag utca.

Újabban arra is lehet példákat látni, hogy ingatlanokat újítanak fel a Tabánban.

Átmenet a paraszti világból a gazdag polgárok felé.

A fák körbeölelik az elmúlt polgári világot.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Tabán 2020 májusában

.

 

 

(3) Hozzászólás

  1. Can you be more specific about the content of your enticle? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me. https://accounts.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY

  2. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/id/register-person?ref=W0BCQMF1

  3. Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

Hozzászólások küldése lezárva