Amerika

A Jedi visszatér: a film és a könyv

A Jedi visszatér filmet (1983) mindenki ismeri. Lássuk, a James Kahn által írt könyv mennyiben tér el a mozitól.

A regényből megtudhatjuk, hogy az új Halálcsillag dupla akkora, mint az első volt, ami a filmből nem derül ki.
Hogy Jabba régen jedikre vadászott. „Én már akkor gyilkoltam a fajtádat, amikor még jelentett valamit az, hogy jedi.”

Luke az új fénykardját a Tatuinon készíti, Kenobi kunyhójában, ez a jelenet végül nem került be a filmbe, bár leforgatták.

Az uralkodó a könyv szerint botra támaszkodva jár, ami nem jelenik meg a filmben.

Kenobi úgy érzi, hogy Anakin árulása az ő hibája volt. Saját szavai szerint, amikor először találkozott Anakinnal, az már híres pilóta volt (a prequel széria ezt a narratívát a sárba tapossa).

A Lázadók Szövetségét Mon Mothma szervezte meg, az egykori Szenátus tagja (erre van utalás A szithek bosszúja egyik törölt jelenetében).

Vader Bennek szólítja egykori mesterét, ami szokatlan a szokásos Obi-wan helyett (Ben már a Tatuinon felvett álnév volt). Luke Palpatinnek szólítja az uralkodót.

(7) Hozzászólás

  1. Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

  2. This was beautiful Admin. Thank you for your reflections.

  3. I appreciate you sharing this blog post. Thanks Again. Cool.

  4. yandanxvurulmus.23Ct00RlLVhf

  5. xyandanxvurulmus.qSnThHv7jfER

  6. disinformations xyandanxvurulmus.I7AVRbhOyK0d

  7. Le logiciel de surveillance de téléphone portable CellSpy est un outil très sûr et complet, c’est le meilleur choix pour une surveillance efficace des téléphones mobiles. L’application peut surveiller divers types de messages, tels que les SMS, les e-mails et les applications de chat de messagerie instantanée telles que Snapchat, Facebook, Viber et Skype. Vous pouvez afficher tout le contenu de l’appareil cible: localisation GPS, photos, vidéos et historique de navigation, saisie au clavier, etc. https://www.xtmove.com/fr/how-to-see-what-someone-is-doing-on-their-phone-without-them-knowing/

Hozzászólások küldése lezárva